eigen linktree pagina maken

Je eigen Linktree pagina maken op je website

Maak je gebruik van Instagram dat weet je dat je maar plek hebt voor één klikbare link naar je website. Maar hoe moet dat dan met een directe link naar jouw laatste blog, je gratis weggever of snelle link naar je Calendly pagina? Linktree biedt hiervoor de oplossing. Een handige tool die dé oplossing biedt om meerdere linkjes te kunnen delen en dus ook razend populair is. Maar wist je dat hier zelfs nog een veel betere oplossing voor is?

eigen linktree maken

Wat is Linktree?

Het is niet zo gek dat veel bedrijven gebruik maken van Linktree. Het blijft een uitdaging om je Instagram volgers zo goed mogelijk te bedienen met informatie als je maar 1 linkje kunt delen in je profiel. Linktree is een handige tool waar je een pagina maakt waar je verschillende linkjes op kunt zetten. Er is een gratis versie van Linktree en een betaalde versie. Als je de pagina een beetje leuk wilt aankleden en aanpassen op je eigen branding dan zit je al snel vast aan de betaalde versie. Klinkt goed toch? Toch zijn er naast de voordelen ook een aantal nadelen aan Linktree.

Nadelen van Linktree

In deze tijd willen we informatie zo snel en makkelijk mogelijk voorgeschoteld krijgen. Dat is ook de succesfactor van een Linktree pagina. Je kunt heel eenvoudig een paar opties geven aan je bezoeker zodat ze direct op de juiste plek terecht komen. Met Linktree maak je alleen wel een extra stap tussen je Instagram en je website en daar zitten wel wat nadelen aan.

Je mist verkeer

Die eerste klik, die klik van Instagram naar jouw Linktree, is geen verkeer voor jou maar voor Linktree. Je hebt dus geen idee hoeveel mensen er daadwerkelijk op de link in jouw bio klikken wat natuurlijk wel hele waardevolle informatie is.

Daarnaast ziet Google iedereen die via Linktree op je website komt ook niet als social verkeer maar als een referral (een verwijzing vanuit een andere website). Niet heel schokkend maar Google ziet het verkeer vanuit je social media kanalen wel als populariteitsfactor en die mis je dus.

Branding van je Linktree pagina

Je wilt natuurlijk dat je Linktree pagina aansluit op je eigen branding. Met je eigen logo, kleuren etc. Dat kan, alleen in de gratis versie is dit heel gelimiteerd en heb je ook de Linktree verwijzing erbij. Hoe meer je jouw Linktree pagina wilt customizen, hoe meer je moet betalen.

eigen linktree maken

Er is een beter alternatief voor Linktree die ook nog eens gratis is

En dat is namelijk om je eigen linkpagina te maken op je website! Dat lijkt misschien heel ingewikkeld maar dat is het zeker niet. Je maakt namelijk op je website een aparte pagina aan hiervoor die je vervolgens helemaal kunt inrichten zoals jij dat wilt.

Hoe maak je een Linktree landingspagina?

  1. Maak eerst een nieuwe pagina aan genaamd ‘Instagram’ of ‘Linkjes’ bijvoorbeeld. Je kunt natuurlijk een naam kiezen die jij wilt. Zorg wel dat het een duidelijke en korte titel is zodat je je URL zo kort mogelijk houdt.
  2. Nu kun je de pagina vullen met buttons en linkjes naar jouw content. Bijvoorbeeld naar je laatste blog, om direct een afspraak te plannen of je laatste Podcast.
  3. That’s it! Je hebt een gratis Linktree pagina gemaakt op je eigen website. Gebruik deze URL in je Instagram Bio.

Tips voor jouw Instagram linkpagina

Nu kun je natuurlijk gewoon een aantal buttons op die pagina gooien. Helemaal goed. Maar ik heb een aantal tips voor je om echt het maximale uit je Instagram linkpagina te halen.

Gebruik maximaal 5 linkjes / buttons

Je wilt je bezoeker geen keuzestress geven en het moet wel overzichtelijk blijven. Zorg dus voor de meest belangrijke, relevantie informatie en maak een keuze.

Voeg altijd een button naar je website / homepagina toe

Veel bezoekers willen niet naar een specifieke pagina of stukje informatie. Ze willen gewoon eerst je homepagina zien om zich dan verder te oriënteren. Neem deze dus altijd mee als een van de buttons.

Check desktop én mobiel

Instagram is een mobiele app en veel bezoekers komen dus ook op jouw pagina terecht op hun mobiel. Maar er zijn ook altijd mensen die vanuit hun desktop op Instagram zitten. Zorg er dus voor dat jouw linkpagina is geoptimaliseerd voor alle schermen.

Laat de belangrijkste button opvallen

Van die 5 buttons is er waarschijnlijk 1 die voor jou het belangrijkst is. Bijvoorbeeld het aanvragen van een kennismakingsgesprek. Maak deze button dan een andere kleur en plaats deze bovenaan. Dan zorg je dat deze button direct meer aandacht krijgt.

website laten maken amstelveen

Hi, ik ben Kim.

Een goede website hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Of duur. Met Studio Kita wil ik een goede website haalbaar maken voor elke ondernemer. Zonder gedoe, zonder stress. Zodat jij snel live kan en online beter zichtbaar kan worden.

Aan de slag met je website maar geen idee waar te beginnen?