Hoe krijg je meer website bezoekers? 16 praktische tips!

Je wilt natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen op je website terecht komen. Want hoe meer mensen op je website komen hoe meer mensen jouw bedrijf leren kennen, aanvragen doen of een aankoop. Je kunt nog zo een mooie website hebben. Maar zonder bezoekers is jouw site niks waard. Daarom geef ik je 16 praktische tips zodat jij ook meer website bezoekers gaat krijgen.

Verhoog je website bezoek met een blog

SEO is een hele belangrijke factor om meer bezoekers op je website te krijgen. SEO staat voor Search Engine Optimalisation, oftewel: zoekmachine optimalisatie. Dit gaat om het optimaliseren van je website zodat jij gevonden wordt op Google. Nu ben ik zeker geen SEO expert maar ik heb wel een aantal tips voor je die jij eenvoudig kunt inzetten om meer bezoekers naar je website te krijgen.

 1. Namelijk: start met bloggen!
  Een blog op je website is niet alleen goed voor je zichtbaarheid op Google. Het is ook een reden voor jouw doelgroep om telkens weer terug te keren naar jouw website en laat meteen jouw expertise zien.

 2. Weet je niet waarover je moet bloggen?
  Kijk naar de problemen van je doelgroep en schrijf daar goede content voor. Heb je meer inspiratie nodig? Kijk eens op Google waar op gezocht wordt of op Answer the Public.

 1. Deel jouw blog op social media of je nieuwsbrief
  Heb je een nieuwe blog op je website geplaats? Hou deze dan niet voor jezelf. Deel op Instagram dat je een nieuwe blog live hebt staan, via LinkedIN, via Pinterest, stuur een nieuwsbrief uit met een link naar je nieuwste blog etc. 

 1. Schrijf een gastblog
  Zijn er populaire websites in jouw branche? Kijk eens of je voor hun een gastblog kan schrijven met een linkje naar je eigen website erbij. Zo bereik je meer mensen én dat linkje naar je website is ook nog eens gunstig voor je SEO.

 1. Zet gastblogs op je eigen website
  Door samen te werken met andere kun je voor jouw doelgroep interessante content aanbieden die aansluit bij jouw vakgebied. Deze persoon zal de blog ook weer willen promoten waardoor jij weer een groter bereik en meer website bezoekers krijgt.

 1. Aanvullend op bovenstaande kun je ook een autoriteit uit jouw branche interviewen. 

 2. Laat waardevolle reacties achter bij andere blogs
  Kies een aantal populaire blogs waarvan je weet dat jouw doelgroep daar ook zit en laat af en toe een waardevolle reactie achter onder nieuwe blogs. Hierbij plaats je een linkje naar je website waardoor weer nieuwe mensen jouw website zullen vinden.

Wil je trouwens dieper in de hele SEO materie duiken? Kijk dan eens op de website van Ruben voor mega veel waardevolle tips of op de website van Gabriēlla voor hele fijne trainingen (en uiteraard ook tips).

Meer website bezoekers met behulp van Social Media

Instagram (en ook natuurlijk andere social media) kun je heel goed inzetten om meer bezoekers op je website te krijgen en mag dan ook niet in dit lijstje missen.

 1. Zorg dat je op je Instagram profiel natuurlijk een linkje naar je website hebt staan. Klinkt als een inkoppertje, maar het zal je verbazen hoe vaak deze nog mist.

 2. Zoals hierboven ook al even gezegd. Promoot je blogs. Deel een linkje in je stories, een samenvatting in een post of een leuke reel. Vooral in je stories werkt het goed omdat je daar sinds kort ook een directe link naar je blog kunt plaatsen.

 3. Bouw aan je fanbase. Ga het gesprek aan met de mensen die in jouw doelgroep vallen. Stop met een volledige focus op het laten groeien van je account maar focus je op verbinding. Je zult zien dat als jij je focust op je huidige volgers, je fans gaat krijgen die jou gaan aanraden en je automatisch gaat groeien. Ook zijn dit dan mensen die veel sneller je website zullen bezoeken.

 4. Meld je aan voor facebook groepen  Zie je een vraag voorbij komen waar jij een goede blog voor hebt geschreven? Of een Podcast over hebt opgenomen? Of een e-book over hebt geschreven? Deel het linkje naar je website.

 5. Vergeet Linkedin niet. Vaak een ondergeschoven kindje maar juist heel waardevol om meer mensen naar je website te trekken. Deel bijvoorbeeld je laatste blog, zorg dat jouw website duidelijk in je profiel staat en deel af en toe een update.

Kom in de media

Ik snap dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is. Maar werken doet het! Maak voor jezelf helder met welke boodschap je in de media wil verschijnen en ga aan de slag. Zorg dat de naam van je bedrijf wordt vermeld en het liefst natuurlijk ook je website.

 1. Pitch jezelf bij een aantal lokale bladen. Je hoeft niet meteen in te zetten op de grote magazines. Belangrijk is vooral dat je jezelf bij hen pitcht waarbij ook duidelijk wordt wat jij voor hun kan betekenen. Bijvoorbeeld waarom jouw doelgroep echt interesse hebt in jouw verhaal of een bepaald terugkerend item waar je goed op kunt inhaken.

 2. Hou de RuM facebook groep in de gaten. Hier vind je dagelijks oproepen voor van alles en nog wat.

 3. Denk bij media niet alleen aan de grote bladen. Er zijn vast ook enkele online media die bepaalde terugkerende items of interviews hebben waarvoor je contact met ze kunt opnemen.

 4. Podcasts zijn nog nooit zo populair geweest. Zijn er podcasts waarvan je weet dat jouw doelgroep daar zit? Neem eens contact op om te kijken of ze nog personen zoeken om te interviewen.

Bezoekers door betaling

Ik ben sterk van mening dat je geen budget nodig hebt om meer bezoekers te krijgen. Maar die optie is er natuurlijk wel. Denk bijvoorbeeld aan Google Ads, advertenties op Facebook of Instagram. Maar ik weet zeker dat je met de tips hierboven al een heel eind komt. Gratis.

Nog meer inspiratie of hulp nodig?

Genoeg mogelijkheden dus om meer bezoekers naar je website te trekken. Eenmaal op je website aangekomen wil je natuurlijk dat ze blijven! Wil je meer advies over hoe je jouw website optimaal kunt inrichten? Kijk dan eens bij mijn andere blogs of neem een kijkje of een Website Sessie iets voor jou is.

website laten maken amstelveen

Hi, ik ben Kim.

Een goede website hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Of duur. Met Studio Kita wil ik een goede website haalbaar maken voor elke ondernemer. Zonder gedoe, zonder stress. Zodat jij snel live kan en online beter zichtbaar kan worden.

Aan de slag met je website maar geen idee waar te beginnen?